Live: James Walker, Yoeri Lentjes, Judy Blank, Josephine Zwaan

When:
Thursday 18 Jan 2018 9:00 PM - 10:30 PM
Location:
Janskerkhof 17a, Utrecht, 3512BM Netherlands  View on Google Maps
Live: James Walker, Yoeri Lentjes, Judy Blank, Josephine Zwaan

Afgelopen zomer kruisten de wegen van James Walker (UK), Youri Lentjes, Judy Blank en Josephine Zwaan elkaar tijdens festival Horizontoer. En wat krijg je als je vier singer-songwriters samen op een Waddeneiland zet? Precies: een rugzak vol nieuwe tranentrekkers en grootse plannen voor een tour door Europa. Inmiddels zijn er vijf maanden verstreken en zijn er 14 shows geboekt in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland – en uiteraard mocht Hofman Cafe niet in dat rijtje ontbreken.

Op donderdag 18 januari strijkt dit bonte gezelschap neer op het Utrechtse Janskerkhof voor een avond vol prachtige indiefolk en americana; zowel Engels- als Nederlandstalig. Echte verhalen, pure bezieling. Benieuwd? Dit kun je verwachten:

James Walker (UK)
De Engelse singer-songwriter James Walker is een introspectieve artiest, die zaken als het vinden van je eigen identiteit, verlies en de hartverscheurende liefde niet schuwt. Een paar jaar geleden overleefde hij een heftige operatie aan zijn hart; tegenwoordig breekt hij zelf harten met zijn scherpe teksten, sterke melodieën en algemeen herkenbare melancholie die doorsijpelt in zijn liedjes.

Check hier zijn debuutalbum ‘English Bones’:

‘Landslide’, Mokum Sessions:

Youri Lentjes
Op het eerste gezicht komt Youri Lentjes over als een rustige, bescheiden jongen. Maar als hij begint te zingen lijkt alsof er veertig jaar levenservaring uit zijn 25-jarige strot komt zetten. Zijn extreem rauwe stem zou niet misstaan in bluesbarretjes in de Mississippidelta, en het is alsof de situaties en personen die hij beschrijft zich als een film afspelen als hij zingt. Hij stond niet voor niets al in het voorprogramma van Mark Lotterman en op festival Americana Rising!

Check zijn liveplaat ‘Youri Lentjes – Live and in Person’ hier:

‘Signal (Home I’ll Never Be)’:

Josephine Zwaan
Josephine Zwaan schrijft Nederlandstalige liedjes over het hedendaagse leven. Met haar warme, heldere stem zingt ze niet alleen over de liefde, die vaker wel dan niet ingewikkeld is. Ook bespreekt ze de overvloed aan keuzes, de drang om alles te begrijpen en de bijbehorende ongeduldigheid die deze tijd kenmerkt.

Check hier haar debuutalbum ‘1/4’:

‘Dezelfde’, livesessie:

Judy Blank
Judy Blank vertrok in haar eentje naar Amerika, waar ze maanden rondreisde, speelde in de donkerste barretjes in de Southern States en haar voorliefde voor oude folk en Americana ontdekte. Ze belandde uiteindelijk in Nashville, waar ze speelde in het wereldberoemde Bluebird cafe, liedjes schreef met Grammy-winnende songwriters en haar tweede plaat opnam in de studio van Zac Brown. Gewapend met gitaar bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt.

Check haar debuutalbum ‘When The Storm Hits’ hier:

‘Ten Years Old’ live:

Start: 21.30 uur
Gratis toegang!

—-
Hofman Café schotelt iedere donderdagavond de nieuwste en leukste acts voor! Acts uit verschillende muziekhoeken zijn wekelijks gratis te zien. In het verleden stonden bands als Kensington, Pien Feith, Yori Swart, Rondé en Eveline Vroonland geprogrammeerd. Na elke HOFMAN LIVE kan het publiek blijven hangen om te dansen bij Hofman Thursday: Februari!

Comments: