Hoffbeat #2 – Hytes, Beau zwart, Sam van Asch, Host Tom Strik

Wanneer:
woensdag 7 jun 2017 20:30 tot 23:00
Waar:
Janskerkhof 17a, Utrecht, 3512BM Netherlands  Bekijk op Google Maps
Hoffbeat #2 – Hytes, Beau zwart, Sam van Asch, Host Tom Strik

Nieuw in Hofman Café! Elke eerste woensdag van de maand wordt in mei, juni en juli de muziekavond Hoffbeat georganiseerd. We kennen allemaal artiesten zoals Chet Faker, Flume en Disclosure die een soundtrack als het ware ‘opbouwen’.

Gewapend met een DJ-set, meerdere microfoons, een keyboard en een sampling pad/drum pad staan zij bij menig boiler room bekend als echte smaakmakers. Studenten van HKU Kunst en Economie brengen deze sound naar Hofman Café!

De eerste act begint om 21:00.
Entree: pay-what-you-want.

De vorige editie was een succes! We zijn nog steeds aan het nagenieten van Tom Strik, Batobe en Upon 7 Woods. Deze editie creëren we dezelfde vibe met andere artiesten. Wil jij de eerste editie herbeleven, of meemaken wat je de vorige keer hebt gemist? Dan moet je 7 Juni nu in je agenda zetten!

——————————————————————————————

Line-up:
– Hytes
https://www.facebook.com/hytesmusic/
HYTES is een elektronische band bestaande uit 3 creatievelingen. Ze spelen hun eigen bass-music producties met live drums en ze gebruiken hun eigen 2D en 3D kunst om te kunnen visualiseren wat ze met hun muziek willen uitdrukken.

Het idee achter HYTES is dat visual arts en muziek elkaar beide kanten op kunnen versterken. Normaal gesproken creëert muziek een ambiance waar bepaalde beelden mee geassocieerd worden, maar soms inspireert een visual een muzikant om een geluid eromheen te creëren. Een drummer, een DJ en een VJ bundelen hun krachten. Ze hebben allemaal jaren ervaring in de muziek- en visual art industrie als individu, maar nu zijn ze bij elkaar gegaan voor een gloednieuw project – HYTES!

Verwacht bass-music, variërend van chill en vibey nummers tot meer uptempo en hardrakende tracks.

– Beau Zwart
https://www.facebook.com/beauzwartmusic/
Beau Zwart (22) heeft een klassieke piano achtergrond die hij nu combineert met warme elektronische elementen. Zijn producties bevatten een complexe gelaagdheid die toegankelijk en verrassend in de oren klinkt. Live gebruikt hij verschillende controllers en zijn piano om te improviseren met zijn composities. Hierdoor blijft elke show interessant en uniek. Een verhaal vertellen staat centraal in de livesets. De muziek kan gaan van ingetogen jazz tot stevige house en bevat muzikale raakvlakken met Floating Points, Anderson Paak en James Blake.

Naast zijn livesets is Beau veel aan het werk als componist/producer. Zijn debuut E.P. komt begin zomer uit op Midnight Riot Records en zijn eerste soundtrack voor de nieuwe documentaire van Vincent Boy Kars zal dit najaar in première gaan. Hybride producties waarbij emotie en belevenis centraal staan is hetgeen waar Beau Zwart zich mee onderscheid.

– Sam van Asch
Utrechter en Vinyl-DJ Sam van Asch komt de avond opwarmen met èchte LP’s. Verwacht bij hem italic disco en house, dus neem je dansschoenen mee!

Reageren: